Tarwevrij ontbijten in Amsterdam

TARWEVRIJ ONTBIJTEN
Omdat ik tarwevrij eet, is het soms best lastig om buiten de deur ontbijten. Een ontbijt bestaat vaak uit brood, croissants of crackers. Dus toen mijn vriend Bar en ik afgelopen weekend in het Vossius Hotel aan het Amsterdamse Vondelpark verbleven, wilden wij een tarwevrij ontbijt nuttigen, en niet het standaard brood-ontbijt dat het hotel aanbood.

vondelpark3-amsterdam-5

Wandelend over het Vondelpark kwamen we bij restaurant Vondelpark3. Van buiten een prachtig monumentaal pand uit 1881, van binnen een heel vernieuwend interieur. Hun menukaart sluit aan bij deze mix: gerechten met een knipoog naar het Holland uit de oertijd, maar met verantwoorde ingrediënten van nu. Ik koos voor hun ontbijtje met biologische yoghurt met Gojibessen en hennepzaad, terwijl mijn vriend zijn tanden zette in de boerenomelet met oude kaas en landbrood.

vondelpark3-amsterdam-2

NIET KUNNEN KIEZEN
’s Middags besloten we (op aanraden van een tip uit ELLE magazine) te gaan lunchen bij REIN aan de Rijnstraat. Hun concept (eet jezelf jong) en kaart zijn volgens de levenswijze van de Voedselzandloper en Good Food Transition, met enkel puur en zuivere producten. De keuze voor één gerecht was moeilijk te maken, en daarom hebben we onszelf beloond met meerdere dingen (ja, we zijn grote eters).

OATHIES BIJ REIN
Van de diverse shakes – eventueel aangevuld met een collageen shot – tot aan de salades op de kaart, alles ziet eruit om te smullen. Onze favoriet? De oathies. Dit is brood zonder brood. Dat wil zeggen: er zit geen meel en tarwe in maar bestaat uit ruwe havermoutvlokken, sojabonen, bessen, lijnzaad en noten. Zo gezond en voedzaam dat we er meerdere van hebben gegeten. Hieronder de variant met pindakaas en banaan. Overigens verkopen ze die pindakaas daar ook.

oathies

REIN is echt een bezoekje waard, ze zitten aan de Reinstraat 58a en ze hebben ook net een tweede vestiging geopend aan de Wibautstraat 80-84 in Amsterdam.

Rein

5 gedachtes over “Tarwevrij ontbijten in Amsterdam

Plaats een reactie